Surrealistisch moment in aanslagen Parijs: voetbalwedstrijd in stadion bij explosie blijft spelen

Асуудлыг Арилгахын Тулд Манай Хэрэгслийг Туршиж Үзээрэй

Je kon de explosie in het stadion horen. Maar het spel ging door nadat de plaats was afgesloten.

De Fransen vierden feest na een doelpunt rond dezelfde tijd dat de explosies begonnen.

(Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images)

De aanslagen in Parijs op vrijdagavond begonnen met explosies bij het Stade de France, waar Frankrijk en Duitsland een vriendschappelijke voetbalwedstrijd tegen elkaar speelden. De explosie was vlak voor rust hoorbaar in het stadion.

En, verbazingwekkend genoeg, toen er schietpartijen losbarsten in Parijs zelf en het stadion werd afgesloten, bleven de twee teams spelen. Zij klaar met de wedstrijd - die Frankrijk won met 2-0, met één doelpunt vlak rond de tijd van de eerste explosie en een ander vlak voor het einde van de wedstrijd.

Verwant Aanslagen in Parijs en gijzeling: wat we weten

'We horen redelijk zorgwekkend nieuws,' merkte Le Monde op in zijn liveblog van de wedstrijd, 47 minuten na de wedstrijd. Een minuut later: 'Het spel begon weer alsof er niets was gebeurd.'

Tien minuten later werd het stadion op slot gedaan. Toeschouwers mochten niet naar buiten en niemand mocht naar binnen. Na de wedstrijd verzamelden toeschouwers zich op het veld terwijl ze wachtten om te evacueren. Dit was het tafereel in het stadion:

Het was inderdaad een surrealistisch tafereel.